Knjiga Sjenki

Čarolija za privlačenje ljubavi, pronalazak partnera

Čarolije i Rituali Jump to comments

Ovo je jedna verzija ljubavne čarolije koja koristi kombinaciju ritualne magije sa svijećom, herbalistike i kristala. Visoko je djelotvorna i prije izvođenja potrebno je dobro proučiti svaki njezin korak, u protivnom može dati negativni rezultat. Nije namijenjena početnicima, jer iziskuje poznavanje elementalne magije, vješto otvaranje kruga i pravilno zatvaranje kruga, pa je prije izvođenja potrebno izvještiti te grane. Također poželjno je raditi posebne meditacije elementa vode i elementa vatre koje upravljaju emocijama, željom i strasti, da bi se ti elementi i njihova svojstva lakše primijenila za vrijeme izvođenja ljubavne magije.

Potrebno:
– crvena svijeća
– igla
– flomaster
– latice crvene ruže
– crvena platnena torbica (komad crvenog platna ili svile –ne šivane!)
Bilje koje privlači ljubav: mandragora, bosiljak, cedar, cimet – muški afrodizijak, ginger, klinčić, djetelina sa četiri lista (ne više od 4!), damiana – za privlačenje muškog ljubavnika, crvena ruža, frangipani, jasmin, patchouli, jagoda
– eterična ulja: cimet, klinčić, jasmin, ruža, jagoda
– kamenje: ružičasti kvarc, ružičasti kristal

Vrijeme izvođenja rituala:

– najbolje izvoditi za vrijeme punog mjeseca ili rastućeg mjeseca u petak, jedan sat nakon zalaska sunca za vrijeme vladavine planeta Venere. U drugim slučajevima bitno je ritual izvoditi za vrijeme rastućeg (približava se vrijeme punog mjeseca), a ne padajućeg mjeseca, kad je energija u porastu. Ne izvoditi ritual neposredno nakon punog mjeseca.

Postupak izvođenja rituala:

U ovoj čaroliji potrebno se najviše koncentrirati na dva elementa: vodu koja gospodari emocijama, romancom, i vatru koja gospodari strastima i željom.

Ustroj rituala:

Ritualna kupka
Otvaranje magičnog kruga
Zazivanje elemenata
Izvođenje čarolije
Zahvala elementima
Zatvaranje kruga
Zahvala Božanstvima i Elementarima – čašu mlijeka ili vina, krišku kolača ili voća iznijeti van i ostaviti pod drvom u znak zahvale na pomoći i prisustvovanju u ritualu.

Izvođenje čarolije:

Iglom prethodno opranoj u slanoj vodi po svijeći ispisati riječi: ljubav, ljubavnik, ljubavnica, romanca, strast (ili drugo po vlastitoj želji).

Svijeću nakon toga premazati uljem klinčića, jasmina, ruže ili jagode u smjeru od sredine prema gore i od sredine prema dolje.

Slijedi blagoslov pripremljene svijeće:

“O biće svijetlosti,
Zadaću ti dajem
Od sada do vječnosti
Da služiš mi u vjernosti
S najvećim veseljem.


Budi blagoslovljena
O svijećo ljubavi
Od voska napravljena
I želju mi ispuni.
Neka bude.”

Upalite svijeću.

U pripremljenoj i dobro osiguranoj posudi spalite male količine biljaka koje korespondiraju ritualu. Zamišljajte dolazak ljubavnika/ljubavnice. Imajte na umu kvalitete koje priželjkujete od partnera.

Latice ruže rasipajte po prostoru na kojem radite. Uzimajte jednu po jednu i na njoj flomasterom ispisujte riječi poput: ljubav, ljubavnik, partner, sreća, strast, romanca… Svaku ispisanu laticu uzdignite iznad svijeće i zamišljajte da vaša zamolba odlazi u svemir da bi djelovala. Laticu nakon toga spremite u crvenu torbicu koju po završetku rituala, tri puta omotajte crvenim konopcem sa tri čvora da biste je zatvorili.

U ruke uzmite ružičasti kvarc ili kristal (poželjan oblik srca) i punite ga energijom na način da zamišljate i osjećate ljubav.

Preostalo bilje koje niste spalili stavite u crvenu platnenu vrećicu zajedno sa kristalom i ružinim laticama, zatvorite.

Vrećicu spremite na sigurno mjesto i nosite sa sobom u džepu ili torbi. Vrećica će biti visoko nabijena energijom i služi za privlačenje ljubavi. Pripazite da je nitko drugi ne dira.
Ritual završite zahvalom, zatvaranjem kruga, slanjem podignute energije vaših želja u svemir. Ugasite svijeću prstima, NIKAKO NE PUHANJEM U SVIJEĆU! Tokom izvođenja rituala imajte na umu vaše želje i budite sigurni u moć ovog rituala. Kad ste ritual završili zaboravite da ste ga napravili. To je potrebno učiniti iz razloga da se energija koja je poslana u svemir ne bi vračala k vama (ako razmišljate o njoj), nego da izvrši postavljeni zadatak. Nemojte se opterećivati sa rezultatom, ili nestrpljivo isćekivati rezultat, jer bi to imalo negativan učinak na ritual. Vjerujte da hoće i to je dovoljno.

Ponavljajte ritual koliko god puta želite tako dugo dok svijeća ne izgori do kraja, a ostatke voska spremite u crvenu platnenu vrećicu zajedno sa ostatkom sastojaka.

135 Responses to “Čarolija za privlačenje ljubavi, pronalazak partnera”

  1. Aleksandar Says:

    Jasmina Says:
    December 10th, 2011 at 4:13 pm
    Vezivanje partnera,
    Rec je o ljubavnom magiji ciji je cilj da se privuce odredena osoba. “U takvim slucajevima devojke vezu na konac crveni devet cvorova uz odredene rituale izgovaraju: ‘Da bez mene ne zivi, ne jede, ne pije’… Tim recima ‘zarobljava’ se necija dusa, a covek na kog je bacena magija ne prestaje da razmislja o osobi prema kojoj je do juce bio ravnodusan.
    Osim toga, javlja se i ogromna zelja za seksom, ali samo sa tom osobom. Ne slusa više ni dobronamerne savete prijatelja ili rodbine jer živi za to da bude sa njom. Postaje osetljiviji nego inace, raspolozenje mu se menja iz krajnosti u krajnost: od depresije, do agresije i euforije.
    za ovu da li treba navesti ime te osobe naprimer ljiljana biljana ili svejedno

  2. Mirjana Pipovic Says:

    Postovani gospodine, da li nam mozete reci celu basnu, tj koji ritual se izvodi uz vezivanje cvorova? Unapred zahvalna, lp poz.

  3. Lola Says:

    Jasmina,molim vas recite mi da li samo treba da vezem na crveni konac 9 cvorova i izgovorim ono sto ste naveli il jos nesto jer pise da se to izgovara uz odredjene rituale? I da li je dovoljno ako uradim ono sa ruzom i svecom da se on vrati,bez prethodnog rituala crvenim koncem?

  4. Miljan Says:

    Jasmina sta raditi sa crvenim koncem kad se to zavrsi??? Unapred hvala………

  5. Tamara Says:

    Da li su obavezne sve biljke?

  6. maki Says:

    kako da stupim u kontakt sa eminom?

  7. vecavestica Says:

    kako se zahvaliti i zatvoriti krugf

  8. turan Says:

    postovana jasmina
    skoro sam izaso iz jedne veze bili samo dvije godine u vezi ja nju volim i voli ona mene,ali ona je sad sa drugim.I ja nju zelim nazad,a ne znam ni sam sta da radim zato te molim da mi pomognes.

  9. Elly Says:

    Draga Jasmina,
    Bila sam sa deckom u ozbiljnoj vezi,osecala sam da je obostrano to mi je i dokazivao.Ali odjednom se promenio prema meni,nije cisto kao sto je bilo.Sumnjam da ga je preokrenula moja drugarica ili stovise da su imali nesto.I ja sam raskinula.Volela bih da mi se vrati,da bude kao ranije jer ga volim ili da saznam sta su imali njih dvoje.Molim te pomozi mi,ocajna sam..

  10. josip Says:

    kako da osvojim srce i ljubav i. t. ili to možete vi. druge podatke o njoj nemam jel je vjerna suprugu
    ja sam j. j. rođ.66.g.
    u donjem miholjcu

  11. danka Says:

    Ja i moj suprug imamo dete od 3,5 godine koje je stalno bolesno, usput sa suprugom sam u jako losim odnosima i nemamo nikakve kontakte medjuljudske vec 2 godine, a zivimo u istom stanu, i dosta se svadjmao,zelim da mi se vrati, da se opet zaljubi u mene i zelim dobro zdravlje detetu.

  12. Malena Says:

    Uzmi crvenu svjecu i cvenu ruzu frisku iz prodavnice i bjelu tasnu ili mali bjeli tanjir i njegovu sliku.
    Stavi svjecu na bjeli tanjir okolo svjece poredaj latice od crvene ruze i njegovu sliku stavi isped svjece i koncertijaj se samo na njega gledajuci u svjecu pa u sliku zamisljaj duboko da se on tebi vraca da se grlite da se ljubite na kraju zamisljaj vjencanje sa njim kad to zavrsis ugasi svjecu prstom NE DUHATI,radi to nocu kad pane mrak ugasi svjetlo.kad ugasis svjecu prstom onda ukloni sve to u kuhnju nek stoji 3 dana nikome ne govori da si to radila jer nece se tad primiti to ako reknes nekome.poslije 3 dana sve to baci u smece.Napomena svjeca se ne moze koristi drugi put…pozdrav

    Htjela bih uraditi ovaj ritual,ali me zanima da li se primjecuju promjene u ponasalju kod njega tj da li ce njegovi drugoovi,porodica skontati neke promjene ?

  13. lana Says:

    Postovana,iamla sam pre godinu i po aferu sa docentom na fakultetu koja je trajala oko sest meseci. Situacija je veoma komplikovana jer se i on i ja nalazimo u dugogodisnjim vezama. Ukratko receno dele nas svetovi, zbog cega je on tu aferu i okoncao. Uprkos svemu i dalje razmisljam o njemu, a i on o meni. Videli smo se pre nekoliko dana – naslonila sam mu glavu na grudi, posle cega je on poceo da me miluje po kosi i licu…ali kad je trebalo doci do poljubca – skocio je kao poparen i rekao da zna gde to vodi i da on nezeli da se na taj nacin vidjamo.Ili cemo to uraditi kako treba ili.. i da situacije treba da se resi …slazem se, i ja sam za to. Imam osecaj kao da cekamo ko ce se prvi rastati sa svojim partnerom, stim sto je njegova olaksavajuca okolnost jer nema decu sa tom zenom. Molim vas pomozite mi, jer ga iskreno volim i zelim da budem sa njim.Sa druge strane ne zelim nikog da prisiljavam na nesto ali on jednostavno nema hrabrosti da ucini prvi korak. A ja nemogu tek tako da spakujem svoj kofer i izadjem na ulicu sa detetom i cekam dal ce se i kad on rastati sa njom. Verujte mi stidim se zbog ovoga jer u sustini nisam sklona takvim ispadima. Naprotiv veoma sam pouzdana i verna osoba ali se nemogu vise boriti sa svojim osecanjima. Sa magijom nikad nisam imala iskustva. Hvala vam u napred.

  14. valentina Says:

    Pozdrav, imam 23 godine i moja ljubanva situacija nikad nije bila bajna, zgodna sam, simpaticna sam, radisna, ljudi me vole nis mi ne fali ali nemogu zadrzati muskarca, nestrento se zaljubim, svi me zele samo na jednu,dvije tri noci i to je sve, samo seks.

    Zatim se desilo ono cega sam se bojala spetljala sam se sa ozenjenim muskarcem ,vidim ga precestoda bih ignorirala svoje osecaje 6 mjeseci smo se intenzivno vidali a onda je zena saznala.i pocela pratit svaki njegov i moj korak tako da smo imali pauzu od nekoliko mjeseci sada smo jako rjetko zajedno ali moji osjecaji su prejaki, neznam sto da radim, ja sam njemu samo lutka za seks. a ja ga volim,postoji li neka nada-?

  15. volimgainistaostalonijevazno Says:

    Vec 2 mjeseca sam zaljubljena u jednog decka, znam da to nije puno ali jako jako jako mi se svidja. Od prvog trena sam znala da cu se odmah beznadno zaljubiti. Znam da mu se bar malo svidjam jer je slao takvu vibru. Svaki dan mislim na njega i nikada mi nece izaci iz glave. Molim pomoc da postavite novu magiju za vracanje voljene osobe. Tnx.

  16. Sandy Says:

    Vec 3 godine ludo sam zaljubljena u svog brata od strica. On je ozenjen i ima dvoje dece.. Sta mislite o tome dali bih moga makar jednom da bude moj? Mozete li mi pomoci Bila bih vam mnogo zahvalna:

  17. Vladimir Says:

    meni treba vas broj Emina da vas nešto dir.pitam hvala

  18. Indira Says:

    Zelim brz razvod dame muz vis nevoli samo svadzamose mrznja ljubomora sa njegove strane kako i cim napraviti dame napusti a kako naraviti da budem srecna vesela ljubavi poso stan i da se ponovo udam za jednog covjeka stosam bila nanjim rosle godine skupa koja bajalica omoze molim ubrzo pomoc vasu pozdrav

  19. ema Says:

    pozz

  20. milenko Says:

    moze li se dobiti vas privatan g mail

  21. thir Says:

    pozz

  22. Indira Hodzic Says:

    Pozdrav ja zelim dase zaposlim da najdem sebi dobru zaradu zelim dase moji sinovi skolu poso najdu i svoje zarade imaju zelim da muz vise paznju namene postavlja a ne samo njegov poso zelim polagati vozacku dozvolu ali nemogu nista zapamtit nista kad procitam molm vas upomoc hitno mije unapred fala pozdrav

  23. Ivan Says:

    Ostao sam zaprepascen. Pisem Vam istinu i samo ISTINU. Zamislio sam bivsu suprugu,koju nisam video 4 meseca. Pozeleo sam je,jer sam je voleo. Kada smo se razisli,ostavila mi je kcerkicu i otisla. Preksinoc sam zazmurio i tri puta procitao stihove. Naredno vece,ona se niotkuda pojavila na ulici,i dosla pravo u kafic u kom sam sedeo sa kcerkom. Promenila se,bila je prema meni prijatna i gledala me zaljubljeno. Ne znam sta vise da kazem…zaprepascen sam

  24. sara Says:

    molim te Jasmina za odgovor.
    Moj brat je zamzio mene iznenada i sad puno laze preko mene zbog ljubavnice ustvari celu famijiju je zamrzo.
    Sta da uradim da ga vratim nama kao sto je bilo
    Hvala ti jasmina na odgovoru

  25. za ivana nena oberau Says:

    molim te ivane kazi mi sta si uradio koje stihove si izgovorio…mnogo patim do juce smo brak planirali a sada nece ni da se javi tri godine me je voleo a ja njega jos volim

  26. Zdenka Says:

    Pa uglavnom slican problem…Dok nisam pristala da se udam ludeo je zamnom,plakao kukao,poceli smo ziveti zajedno,rodio se ubrzo nas sin i poceo me izbacivati iz kuce sa detetom…Na kraju sam i otisla ali ga jako volim,evo godina ce kako nismo zajedno ja iz depresije ne izlazim,niti zelim,jedino sto zelim je da on opet bude onaj isti zaljubljeni u mene naravno kao sto je bio!
    Hocu svoju porodicu nazad…Ni on nema drugu a vec 5 meseci smo i sudski razvedeni!
    Pomodc!!!

  27. USAMLJENA Says:

    pozdrav za vas

  28. Indira Hodzic Says:

    Pozdrav nesretna sam u braku pomozite mi da osetim po ovo srecu dali je to man j muz ili drugi covek postoji zelim da budem sretna zena zelim podo naci dobar i zelim da polozim vozacku dozvolu molim upomoc

  29. plavusa Says:

    jeli ima neko da zna objasnit ovo za crveni konac

  30. germany Says:

    Kako oterat drugog coveka od.moje zene jer imam sina od.5 god
    a taj covek nije dobar ni za njega ni za bivsu zenu
    skojom sam proveo 13god

  31. zeki Says:

    Postovanje Emina treba mi Vasa pomoc citajuci sve ostala sam bez teksta.mozete li mi pomoci u braku sam 13 god dvoje djece,sa suprugom zivim ,a radi se o sljedecem vec dugi miz ima ljubavnicu sa kojom je i bezuspjesno moji pokusaji da je ostavi da sacuvam brak nisu urodili plodom mnogo ga koristi on kao da nije sav svoj zapostavlja nas i uklapa se kad ona moze ni sa drugim ljudima nije vise u kontaktu sve je zapustio upada u dugove , kako da ga vratim da je ostavi sve sam probala ne ide to je jave od njega najlakse mi je otici nine zo rjesenje djeca su tu.molim vas sta da uradim da stAne sa tim …

  32. Marija Says:

    Postovana,

    Bila sam u vezi s deckom tri godine i onda je on otisao raditi u inozemstvo…s vremenom smo se udaljili..sad je proslo 10 mjeseci od prekida veze i jos uvijek svaki dan mislim na njega i on na mene koliko cujem od drugih…koji je najbolji postupak da ga opet vratim? Hvala Vam

  33. denis Says:

    Pozdrav. Imam susjedu koja mi se jako svidja. Htio bih avanturu s njom, moze li se sta napraviti po tom pitanju? Hvala

  34. JULIJA Says:

    čudna situacija s bivšim dečkom.Bili smo sretan par i onda je on odlučio iz cista mira prekinuti bili smo tada još dosta mladi on je imao 22 ja 23g. a bili smo skupa godinu dana i upoznao me i sa roditeljima. Već 5g nas dvoje muku mučimo..zapravo što je još čudnije on se meni svake godine javi porukom ..hoće na kavu..druženje…povjerava mi se..kao da ništa nije bilo i javlja se on tako malo.. pa se onda par mjeseci ne javlja nije mi jasan šta hoće?…i dr.su nam se petljali u ljubav i lažne prijateljice koje su htjele biti s njim ali eto sve smo uspjeli prebroditi, zanima me zasto se on meni stalno javlja a ima problema s iskazivanjem osjećaja…kao da nece priznati da me voli…da je pogriješio..kao da ne zna šta bi sam sa sobom..mozda se boji moje reakcije..ili odbijanja i ponovne povrijeđenosti? prije 4 tjedna smo se poljubili ponovno i vratila se stara strast..osjetila sam da me on još voli ili osjeća nešto za mene…kao da mu falim i mislim da nema s nikim taj osjećaj bliskosti kao sa mnom..nas dvoje možemo o svemu pričati…kada je prekinuo sa mnom iz dosade je izlazio s dvje cure..i to na par kava iz očaja… ali nikad nije bio u vezi i to tako evo vec 4g…kad smo se poljubili rekao mi je kako je bio prije glup i nezrel i da se ispričava što me uvrijedio itd.da se više nece nikad tako ponašati i ja mu oprostim..sad meni nešto nije jasno čudno se opet ponaša…nakon poljupca izasli smo par puta i ja naravno nisam još pristala na seks..( iako smo prije spavali zajedno ali tada smo bili u vezi a i bio mi je prvi)…on je tako poludio što ja nisam spavala s njim sada jer misli da ga ja ne volim ili ne osječam ljubav…nije mi se javio par dana i nazvala sam ga da vidim šta se to događa jedan dan idila drugi dan se ljuti bez razloga…rekao mi je da ne moze vjerovati kako sam sebicna…bahata..kako on sve ove godine kao nešto pokušava a nikad to nije pokazao evo dosad…kako ja za njega nisam ništa napravila a napravila sam sve..ja sam njemu rekla ako si me poljubio onda nešto osjecas iako se to bojiš reci i rekla sam mu da nemam nista protiv seksa ako cemo biti u vezi ovako nema sanse nisam za neke kombinacije…kaze on meni a zasto moramo odmah opet biti u vezi zasto se ne mozemo prepustiti…tu imam osjecaj kao da me zavlači ili se boji? ne znam ni sama…i ja sam bila odlučna i rekla da bi muškarac kojem je stalo do žene napravio tako nešto bez problema ako ju još voli..nakon toga on je pošizio..i nije se htio naci sa mnom govorio mi kako se ja usudjujem ubijati njegovu muškost i takve neke stvari koje uopce ja ne mislim..počeo mi ubijati samopouzdanje govoreci mi da sta si ja umišljam da sam afrodita..ja ne mogu vjerovati šta je on sve izrekao meni koja sam ga tako voljela samo zato što nisam odmah pristala leči s njim…godpodin je očito navikao odmah svaku odvuči u krevet jer on je inace jako zgodan i svaka bi bila s njim.. svjestan toga poludio je sta ja ne mislim tako …ja želim samo nekoga tko ce biti sa mnom u potpunosti..pravu vezu kao prije…i rekao mi da se boji ponovne veze da ne ponovio loše iskustvo kao s ostalim curama…tada sam ja skuzila da je zapravo on nakon mene imao samo loša iskustva i sada misli da sam ja mozda isto takva da cu ga ostaviti…svašta…kako moze biti tako nesiguran..ne znam sta da radim imam osjecaj da mu je stalo a opet ne znam zasto radi dramu tamo di je nema i sad me evo izbjegava vec tjedana dana niti se javlja…očito se lik boji veze i povređivanja a ne shvača da ga ja stvarno volim

Leave a Reply

Categories